Sep, 24, 2020

Страва для справжніх гурманів – гратен із равликів з білими грибами

Страва для справжніх гурманів – гратен із равликів з білими грибами

Давно не ділилися з вами рецептами приготування равликів🐌🐌🐌 Сьогодні страва для справжніх гурманів – гратен із равликів з білими грибами👌

🍽Гратен ( «а gratiné» фр.) перекладається як запіканка, а процес гратенування означає утворення рум’яної скоринки для удосконалення смакових якостей. Першими стали готувати цю страву французькі бідняки, далеко не гурмани, але з часом це блюдо французької кухні набуло запаморочливу популярність у всьому світі.

У сучасній кулінарії існує безліч варіантів приготування цієї страви, але наш кулінарний експеримент з’єднає в собі традиційний рецепт і екстравагантну родзинку😉

Для приготування вам знадобляться:
🔹 300 г консервованих (відварених) равликів
🔹 1 солодка цибулина середньої величини
🔹 150 г вершкового масла
🔹 100 г білих грибів (30-40 г сушених)
🔹 100 мл вершків 10% жирності
🔹 чорний перець
🔹 сіль
🔹 зелень

✔️ Дрібно порізжте цибулю і підсмажте на 50 г вершкового масла до напівпрозорості.

✔️ Додайте дрібно порізані гриби і ще потримайте на середньому вогні, періодично помішуючи протягом 20 хвилин, додавши в кінці вершки.

✔️ Зніміть гриби з вогню. Посоліть, поперчіть, викладіть в блендер, додайте масло, що залишилося, і подрібніть.

✔️ Викладіть равликів, зверху грибну суміш, і поставте в попередньо нагріту до 250 ° С духовку на 5-7 хвилин.

✔️ Якщо ви використовуєте сухі гриби, їх слід попередньо замочити в теплій воді, а потім відварити протягом 10 хвилин. Можна так само використовувати лисички, опеньки або інші гриби на смак.

Смачного!